poncho5

Kun ystäväni esitti kainon toiveen ohuesta ponchosta, ajattelin heti, että mikäpäs siinä. Meitä on, niinkuin kissa- ja koiraihmisiä, myös huivi- ja ponchoihmisiä. Tai totuuden nimessä kai useimmat meistä ovat sekä-että, enemmän kuin joko-tai.

Neuluri putsattu ja koetilkku neulottu. Malli piirretty ja mitoitettu. Aletaan neuloa. Huh, meneepä lankaa aika paljon. Tästä ei tulekaan kovin ohut (tämä ei ollut langan vika, vaan tein sittenkin liian tiivistä neulosta). Eikä kevyt. No tehdään nyt valmiiksi, kun kerran aloitettiin.

Neulurilla tehdessä lopputuloksesta ei koskaan voi olla satavarma ennen kuin työ on kasassa.  Kun poncho oli koottu neljästä kaitaleesta yhteen, puin sen  kaikkine langanpätkineen päälleni. Malli ei ollut sinne päinkään, vaan muistutti enemmän papin kaapua. (Olisi pitänyt ottaa kuva. Tosin, tilaisuuksia tulee vielä.) Ponchosta tuli kassillinen purkulankaa.

Päivien päästä aloin työhön uudelleen nöyrällä asenteella. Ajatuksena oli pitää homma aivan yksinkertaisena. Taas kaitaleet yhteen ja voila! Nyt nappasi. Vai mitä mieltä olette?

poncho1

 

Poncho on ohuehko, sisäkäyttöön hyvin sopiva, kevyt ja helppo pukea päälle. Täytyy sanoa, että hienosta materiaalista johtuen neule on kerrassaan upea ja laadukas.

Kiitos Satu inspiraatiosta!

Ponchon materiaali on 65% villaa ja 35% alpakkaa.

Save

Save

Save

Tagged as: