Ilmat kylmenevät nopeasti ja raaka kosteus pääsee helposti iholle. Onhan vauvalla varmasti tarpeeksi lämpimiä vaatteita ja peittoja?

Villaiset vauvavaatteet ovat mukavia käyttää. Ne lämmittävät pikkuista, mutta eivät ole liian kuumia, sillä villa hengittää. Vauvalangat eivät kutita herkkää ihoa.  Villaiset vauvaneuleet voi pestä koneessa 30°C villapesuohjelmassa, joten ne ovat helppohoitoisia.

Jos et ole neulonut pitkään aikaan, tai olet täysin aloittelija,  kokeile neuloa vauvalle myssy, lapaset tai tossut. Tai paksummasta langasta (esim. Big Merino) vauvan peitto. Työ valmistuu nopeasti, ja on ihanaa saada näkyvää aikaan. Nutun ja potkuhousujen neulominen vaatii hieman uskoa omiin kykyihin, mutta onnistuu kyllä. Hyviä ohjeita on melkein rajattomasti ja alkuun pääset selaamalla DROPSin ohjesivuja.

27-225-2

DROPS Baby Merino on erinomainen lanka vauvaneuleiden tekoon, nuo yllä näkyvät potkarit ja tossut ovat juuri Baby Merinosta tehdyt. Lanka on 100% villaa ja tosiaan konepestävää. Värejä on runsaasti kauniista vaaleista harmonisista sävyistä aina iloisen kirkkaisiin väreihin. Lankaa neulotaan 3mm puikoilla.

Hieman paksumpi vaihtoehto on DROPS Merino Extra Fine, joka on myös sopivan pehmeä lanka. Sille sopii puikot 4mm.

dsc_0134

Myös DROPS Big Merino on tarpeeksi pehmeää vauvalle, mutta sen verran paksua, että nuppusen vaatekappaleista tulee turhan muhkeat. Lanka sopii paremmin vauvan peittoihin. Puikkojen koko on 5mm.

DROPS BabyAlpaca Silk on 70% alpakkaa ja 30% silkkiä, ja todella hieno lanka vauvaneuleisiin, mutta sille suositellaan käsinpesu 30°C. Ohjeiden mukainen puikkojen koko on 3,5mm.

baby-alpaca-silk

 

pupubaby

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save