Aurinkoisina pakkaspäivinä on hyvä tuulettaa neule- ja villavaatteita. Samalla huomaa, jos jokin vaate kaipaa ehdottomasti pesua. Ahkeralla tuulettamisella selviää kumminkin pitkälle.

En ole varmaan ainoa, joka ihmettelee Lidlin tarjontaa. Mielettömiä vimpaimia viikon-kahden verran kerrallaan tarjolla. Muutama viikko sitten hankin semmoisen vakuumikoneen, joka imee muovipussista ilmat. Se on lähinnä tarkoitettu elintarvikkeiden pakastamisen avuksi, mutta mikä apu lankojen postittamiseen! Saan kahdeksan kerää mahtumaan kirjelähetykseen, jonka paksuus saa olla enintään kolme senttiä. Imaisija tekee paketista aivan litukan, ja kuori mahtuu postilaatikkoon ilman runnomista. Lähetyskuluihin ei ole sanottavaa vaikutusta, mutta nopeuteen kyllä, ja toimitusaika lyhenee helposti päivällä, kun asiakas saa lähetyksen suoraan kotiinsa.

Mutta asiaan. Lidlistä löytyi nyt höyry-vaateharja. Kyseessä on pieni silitysrauta, johon voi asentaa vaateharjan kuuman silityslevyn eteen. Pakkauksessa sanotaan, että värkki sopii silitykseen, höyrytykseen, vaateharjaukseen ja nukan poistoon. Arvelin, että se voisi olla hyvä apuväline uusien neuleiden viimeistelyyn. Hinta oli 13€, joten uskalsin kokeilla.

Kotona testasin höyry-harja-yhdistelmää neuleeseen, joka on ollut lokakuusta asti tosi kovassa käytössä. Neule on hyvälaatuinen, joten nyppyjä ei juuri ollut, mutta sileässä neuleessa oli kulutuksen aiheuttamaa pörröisyyttä. Käsittely toimi tosi hyvin. Höyry palautti selvästi villan elastisuutta ja silitti pörröisyyden pois.

Käsittelin myös alpakkaneuleeni, jossa selkeitä nyppyjä oli enemmän. Iso osa irrallisesta nukasta jää harjaan, isoimmat nukkapallerot saa helposti irti. Neule siistiytyi.

Nukan ja nyppyjen poistoon on monenlaisia konsteja ja laitteita. Tämänkaltainen silitysharja on varmasti monelle entuudestaan tuttu, mutta itse kokeilin sitä vasta nyt. Etu erityisesti leikkaaviin laitteisiin verrattuna on, että höyryharja ei leikkaa ja siten ohenna lankakuituja, vaan siistii ja kuohkeuttaa neuletta.

Huolsin myös hyvin ankaralla käytöllä olleen villakangasduffelin, teki terää.

Hinta-laatu-suhde on hyvä.

(Lidl ei ole sponsoroinut postausta.)

Save

Tagged as: